21892
page-template-default,page,page-id-21892,stockholm-core-1.2.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Title Image

Over Roos

“Als iets werkt, doe er dan meer van!”

Jij gaat met mij een heel persoonlijke weg op en stelt je open. Daarom stel ik me hier ook graag voor aan jou.

Geboren in 1983 in Arnhem, groeide ik als ‘Roos’ op als enig kind. In 1988 stond ik voor de televisie met open mond te kijken naar de Olympische Spelen in Seoul. Vooral het zwemmen trok mijn aandacht. Geen wonder dat kleine Roos op 7-jarige leeftijd het wedstrijdbad in sprong! De drive om steeds beter te worden was een motivatie die vanuit mijzelf kwam. Daardoor groeide ik alsmaar verder in de zwemsport. De laatste jaren van mijn actieve zwemcarrière zwom ik bij PSV Eindhoven en reisde elke dag heen en weer. Het was een leven vol diep gaan, overwinningen en teleurstellingen.

Door de focus op sport zakte ik twee keer voor mijn havodiploma, kon ik niet beginnen aan de studie fysiotherapie en studeerde verpleegkunde. De liefde voor de zorg was er al van jongs af aan. Direct daarna volgde de studie voor operatie-assistente. 14 jaar lang werkte ik voornamelijk als operatie-assistente en verpleegkundige bij verschillende organisaties. Ook ondersteunde ik in deze tijd hulpbehoevende familieleden. Halverwege die periode bezocht ik enkele maanden een psycholoog vanwege een burn-out. Een jong leven vol prestaties, hoge verwachtingen van mijzelf en altijd maar doorgaan eiste zijn tol.

Een vriend, een leuk huis in Nuenen en een fijne werkplek in Helmond.
Twee prachtige dochters rijker, begin 30 en een dynamisch leven. Maar wat wilde ik nu echt?

Door verdrietige gebeurtenissen in mijn familie en nabije omgeving was ik toe aan structuur, het ervaren van geluk en controle.

De drang om controle te houden was zo groot dat ik binnen een paar maanden toe trainde naar een halve marathon in 2016. Dit was zo ontzettend gaaf!

Mijn doel was daarmee echter behaald en ik viel in het zogenaamde ‘gat’. Het sporten bij Zest de Vitaliteitsfabriek deed me goed. Ik bloeide op, groeide in persoonlijkheid en deed iets wat ik leuk vond en waar ik goed in was.

Na drie dagen afzondering in een welnesscentrum stelde ik mijn trainer en coach Loes de vraag of het werken als zelfstandig coach of trainer iets voor mij zou zijn. Het antwoord daarop was duidelijk. Vlak hierna tekende ik mijn inschrijving bij de KvK en had mijn eerste opdracht als vaste trainer binnen!

Ik volgde de opleidingen tot personal trainer en vitaliteitscoach bij Chivo Opleidingen. Zó gaaf om te mogen doen waar je energie van krijgt!

Hoe zou het zijn om mijn positieve eigenschappen, kennis en kunde en mijn volle rugzak aan ervaring in te mogen zetten als coach in een eigen bedrijf?

Na diplomering heeft het een half jaar overdenken geduurd totdat ik mijn eigen focus scherp had. In deze tijd heb ik (soms pijnlijk) eerlijk naar mezelf gekeken, mijn positieve en negatieve eigenschappen omarmd en ben ik tot het besef gekomen dat je tevreden mag zijn met wat je hebt en wie je bent. Om mijn droom tot uitvoering te brengen, heb ik mijn hart gevolgd en ben uit mijn comfortzone gestapt. De bokscoaching skills die ik leerde van Berend Oosterhuis van bokscoaching.nl, vormden het laatste bruggetje naar die droom.

Iris van Heugten leerde mij hoe ik mijn droom kan inzetten voor jou.

Met passie en vol enthousiasme help ik nu ondernemers en blijf ik me doorlopend verdiepen in de interessante materie van de mens. Daarnaast ben ik met veel plezier parttime operatie-assistente en geef op een vast moment in de week training bij Zest de Vitaliteitsfabriek.

1 ambitieuze, eigenwijze, zorgzame vrouw in 3 functies. Maar wat passen we goed bij elkaar!

Het allerbelangrijkste in mijn leven is mijn gezin! En dat is ook blij met een energieke moeder en vriendin, die voornamelijk vrolijk is en aandacht heeft.

Ik denk dat ik oprecht mag zeggen dat ik een ontspannen, uitdagend en ondernemend leven heb!
En dat gun ik jou ook!

Rosalyn